Maailmanvalloitusta ja avaruusaseman rakentelua.

Viime viikonloppuna pidettiin taas peli-ilta pienellä kokoonpanolla. Maijun toiveesta levitettiin Small world pitkästä aikaan pöydälle. Sain joululahjaksi A Spiders web -lisäosan ja hankin Royal Bonus -lisäosan viime ostosreissulla. Näitä piti tietenkin päästä kokeilemaan.  Uudet rodut ja luokat toivat hauskaa vaihtelua peliin, mutta nyt peliin on jo niin monta eri vaihtoehtoa, ettei kaikkia voi millään osata ulkoa. Onneksi on apulaput joita jaella pelaajille.  Silti huomaan toivovani, ettei Small worldiin tulisi enempää lisäosia. Tai jos tulee, niin ne voisi olla erityisesti Small world Undergroundia varten suunniteltuja.

Pelin keskivaiheilla lauta on jo melko täysi.


Small worldin jälkeen kaivoimme Among the Starsin naftaliinista. Among the Stars on viihdyttävä avaruusteemainen draftauspeli, hyvin samankaltainen kuin esimerkiksi 7 Wonders mekaniikoiltaan.  Pelin erikoisuus on neliön muotoiset kortit, joilla jokainen rakentaa omaa avaruusasemaansa.  Monet peliharrastajat ovat hehkuttaneet Among the Starsin olevan parempi peli kuin yllä mainittu 7 Wonders. Itse olen kyllä edelleen eri mieltä, vaikka pidän kummastakin pelistä paljon.

Avaruusasemani alkaa muotoutua.


Yksi Among the Starsin hyvistä puolista on pelin soljuvuus. Kierrokset liikkuvat nopeasti eikä koko peliin mene kuin puoli tuntia tai maksimissaan 45 minuuttia.  Alkujärjestelyyn tosin menee jonkin verran aikaa, ja tähän toivonkin keksiväni jonkun helpon ratkaisun, sillä pelaajamäärästä riippuen peliin otetaan eri määrä kortteja.  Varsinkin kun peliin lisää The Ambassadors -lisurin, saa kortteja lajitella jonkin verran ennen kuin pääsee pelaamaan.


Esimerkkejä korteista.


Among the Stars on myös osana meidän 10x10-haastetta, joten sitä tulee varmasti lähiaikoina pelattua useammin. Meillä on vielä lisäosasta paljon tutkimatta, joten on ihan mielenkiintoista katsoa, muuttuuko mielipiteeni pelistä yhtään vai pysynkö edelleen vahvasti sillä kannalla, että 7 Wonders on silti parempi peli.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021