Näpertelyä.

Viime viikolla on pelipöytä täyttynyt ihan muista kuin peleistä. Innostuin askartelemaan kaiken moista, toki peleihin liittyvää pääosin. Tyylilleni uskollisena mopo karkasi tässäkin asiassa käsistä, ja projekti kestikin sitten pidempään kuin olin aluksi ajatellut. Ja ideoita tulvii koko ajan lisää!

Ensimmäisenä hommana päätin elävöittää Caverna: The Cave Farmersia lisäämällä ns. googly eyes:it kaikille eläimille. No niitä eläimiähän siinä pelissä riittää ihan tolkuttomasti, joten jaksoin ehkä liimata puoleen niistä. koska ei ne kaikki kuitenkaan ole kerralla pelissä mukana. Tämä idea on ihan röyhkeästi muilta pöllitty, en siis voi ottaa krediittiä siitä. Se vain tuntui niin mahtavalta idealta, että pakko oli itsekin kokeilla. 

Lauma kokoontuu.

No, tästähän idea sitten levisi vielä, kun silmiini osui Prisman askarteluosastolla myös värilliset möllötyssilmät.  Pitkään pohdin, että onko niille nyt oikeasti mitään käyttöä, mutta ostinpa sitten kuitenkin, kun eivät paljoa maksaneet. Pelihyllyä sitten selatessa silmiini osui Camel cup, josta en  itse edes ihan hirveästi pidä, mutta koska mieheni pitää siitä, se ei ole saanut lähtöpasseja. Kuinkas sattuikaan, Camel cupin kameleita oli juuri samat värit kuin niitä silmiä.

Keltainen odottaa vielä silmiään, muut ovat jo onnellisesti saaneet omansa.

Silmäoperaation jälkeen siirryinkin jo astetta vaikeamman tehtävän pariin. Lapsena tuli isäni kanssa väkerrettyä kaikkea kivaa Fimo-massasta, eli uunissa kovetettavasta muovailuvahasta. Parinkymmenen vuoden tauon jälkeen palasin muovailun pariin, tällä kertaa tarkoituksena tehdä pelinappuloita ja muita komponentteja. 

Ensimmäisenä otin työn alle Rococo:n, johon halusin tehdä harmaille ja valkoisille kuutioille korvaavat nappulat. Kyseiset kuutiot edustavat pelissä lankaa ja pitsiä, ja koska peli on mielestäni muuten hienon näköinen, tuntuivat kuutiot jotenkin tylsiltä.  Mielessäni oli vahva visio, mutta taitoa kun ei juurikaan ollut, olin ehkä huolissani, tuleeko lopputuloksesta riittävä. 

Aika hyvin aloittelijalta!
 
Työkalut olivat hieman alkeelliset: tavallinen ruokaveitsi, huulikiiltoputeli kaulimena ja jostain liimapurkista pöllitty korkki muottina. Mutta olen kyllä todella tyytyväinen tulokseen. Puolituntinen uunissa ja avot!  Kipaisin kyllä Sinellistä hakemassa ihan oikeita työkaluja seuraavaa kertaa varten. Ja siinä sivussa tarttui lisää värejä. Mies vain pyöritteli silmiään vieressä. 

Seuraavaksi olin päättänyt korvata Deuksen resurssipyörylät hieman tyylikkäimmillä versioilla. Aloitin helpoimmista, eli savikuutioista, ja viimeisenä tein vehnäpaalut. Apua sain ihanilta sisareni tyttäriltä Maijulta ja Ainolta.  Yllättävän iso urakka tehdä neljää eri resurssia 20 kpl  per laatu. Erityisen innoissani olin Ainon tekemistä kivistä, Ne on ihan törkeän hienot!

Savi, puu, kivi ja vehnä.

Puupölleissä rupesin jo hieman kikkailemaan lisäämällä joihinkin paloihin oksia, ja raastoin pintaan kaarnaa muistuttavaa kuviota. Puolessa välissä puusettiä mietin hetken, että mihinköhän hemmettiin sitä on oikein itsensä laittanut, mutta onhan nuo sen vaivan arvoiset. Ei sillä, että ne Deuksen puukiekot olisi nyt niin kuvottavat, mutta pieni luksus on ihan kivaa. Onhan noita erinäisiäkin firmoja, joilta voi ostaa valmiiksi erilaisia upgrade-settejä, mutta ne on melkein poikkeuksetta uuden pelin hintaisia. Yksi Fimo Soft -paketti maksaa 2.50.

Salaatti + pihvi = pökäle.

Väkerrettiin tyttöjen kanssa vielä Dungeon Petzin ruoka- ja kakkakuutioille (kyllä, luit oikein) korvikkeet. Hauska tapa viettää yhteistä aikaa. Pitää päästää luolalemmikit valloilleen joku päivä, jotta päästään kokeilemaan näitä uusia nappuloita.

Tällä viikolla pelipöytää ja tablettia on dominoinut Uwe Rosenbergin Patchwork, ja sen innoittamana kokeilin myös tehdä hauskat tiimalasinappulat tavallisten aikamerkkien tilalle. Tein prototyypit melko lonkalta, ja ihan kivat niistä tulikin, mutta taidan tehdä vielä yhdet ihan piirun verran pienemmät. Kannattaa muuten kokeilla Patchworkin appiä, se pitäisi löytyä sekä iOs-, Android- sekä Windows10 -laitteille. Haaveilen joku päivä jaksavani näpertää kangastilkuista oman version koko pelistä. Tarkoituksena olisi hyödyntää äidin vintiltä löytyviä ikuisuuden vanhoja tilkkuja, joilla kukaan ei tee mitään.  

Ehkä näillekin löytyy käyttöä joku päivä.

Mihin peliin sinä haluaisit tehdä omat hienot nappulat?  Seuraavana aion kokeilla kolikoiden tekemistä, sillä sain mielettömän hyviä vinkkejä Sinellin avuliaalta työntekijältä.  Jos kaikki menee niin kuin pitää, niin luvassa on ihan mieletöntä kamaa! Kuuluisia viimeisiä sanoja...

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Mikko! Oli kyllä melko hauskaa väkertelyä. Ja uusia projekteja on jo työn alla.

   Poista
 2. Aika mahtavia! Minulla on askartelusta ja pelaamisesta pitäviä tyttäriä, ja tämähän avaa ihan uusia mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain perheen kesken askartelemaan! Tytöt varmasti arvostavat.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Potion explosion - räjähtävää viihdettä koko perheelle.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021