Lisää fimoilua, Uwea ja vähän jotain muutakin.

Askartelupaja on käynyt kuumana, sillä muutamat pelit ovat saaneet taas hieman lisähöystettä. Saa nähdä koska tämä innostus lopahtaa, mutta toistaiseksi nautin kun saan tuoda peleihini hieman sitä jotakin lisää. Pajalle pääsi mm. Tzolk'in, johon tein resurssinappulat ja miniatyyrin korvaamaan aloittavan pelaajan läpyskän. Tuo miniatyyri oli ehkä aivan turhake, mutta todella hauska tehdä!


On niissä ehkä vähän samaa näköä.

Tzolk'inin resurssinappuloista ei nyt tullut otettua kuvaa, mutta tein ne samaan tyyliin kuin edellisellä kerralla Deukseen, ainoana erona oli kultaharkot. Helppoa ja oikeasti aika kätevää.

Tämän jälkeen olin ajatellut hetkeksi keskittyä itse pelaamiseen, ja onnistuin siinä jopa muutaman päivän ajan. Kirjastosta lainaamani Concordia oli saapunut, ja pakkohan sitä oli heti päästä testaamaan. Olin parin vuoden ajan hieman vältellyt Concordiaa, koska se vaikutti taas yhdeltä trading in the Mediterrenian -peliltä, jotka nyt vaan ei aina oikein nappaa. Concordia oli ehdolla Kennerspiel des Jahres -skabassa 2014, mutta hävisi Istanbulille.

Concordia on ihan kaunista katseltavaa.

Täytyypä nyt myöntää, että olin kyllä todella vakuuttunut Concordiasta. Pelissä on mielenkiintoinen pakanrakennusmekaniikka, jonka mukaan loppupisteetkin lasketaan. Pelkästään kartalla matkustaminen ei siis todellakaan riitä, pelaajan on myös hallittava resurssejaan ja saatava hänelle hyödyllisiä kortteja, joilla nostaa pistekertoimiaan. Tämä voi alussa olla jokseenkin hämmentävää, mutta jotenkin koin sen todella mielenkiintoiseksi. Concordiaan olisi myös saatavilla parikin lisäosaa, joista erityisesti Concordia: Salsa kiinnostaisi, mutta kirjastolla ei näitä sattunut olemaan.

Pelaajan henkilökohtainen varasto.


Concordian jälkeen pelipyötää dominoi Caverna, jonka opetin siskontytölleni Maijulle, jonka kanssa ollaan tässä pari viikkoa pelattu pelkkiä Uwen pelejä. Caverna olikin iso hitti, joten sitä pelattiin moneen otteeseen menneellä viikolla. Se valittiin myös yhdeksi tulevan pääsiäissunnuntain pelipäivän peliksi.

Onko tuo lätyskä muka kääpiö?

Tästähän saimmekin seuraavan fimo-projektin aiheen. Nimittäin Cavernassa on kivat eläinnappulat, jotka olen vielä omassa kappaleessani koristellut googly eyes:eilla, mutta itse kääpiöt ovat puiset pyöreät läpyskät. Noh, tämähän ei meille käynytkään enää, vaan aloitimme Maijun kanssa valtavan projektin. Ensiksi piti tietysti hieman hankkia lisävarusteita, ja tyylillemme uskollisena tässäkin lähti mopo käsistä.

Varustelua.

Saimme jollain ilveellä Maijun siskon Ainon myös mukaan projektiin, ja ehkä siinä sivussa myös kiinnostumaan kyseisestä pelistä. Hyvä näin, sillä kolmistaan projekti sujuikin melko nopeasti.
Aluksi oli tarkoitus tehdä vain parin värin kääpiöt, mutta jossain vaiheessa sitä huomattiin, että oltiinkin tehty kaikki seitsemän pelaajaväriä.

Ben Zyskowicz vai Gargamel?

Kääpiöiden tekeminen oli hidasta työtä kaikkien yksityiskohtien takia, joten jaoimme taakan kahdelle päivälle. Välissähän piti tietysti syödä ja tehdä parit korvakorut, jotta mielenkiinto pysyi yllä. Huomasin kyllä, että loppuvaiheessa oli vaikeampi keksiä persoonallisuuksia hahmoille, mutta saatiin kuin saatiin kaikki hahmot valmiiksi.

Arvaa kuka ei kuulu joukkoon?

Maijun ja Ainon yhteistyö toimi kuin liukuhihna, nimittäin tytöt tekivät kolme valmista kääpiötä siinä ajassa kun itse väkersin yksin yhden. Tosin mainittakoot, että olin välillä hieman liian kunnianhimoinen, esim keltaisen viikinkikääpiön parrassa meni jo yksinään varmaan 45min.
Väitän, että se oli sen arvoista.

Koko konkkaronkka.

Pitihän peliä tietysti päästä heti kokeilemaan uusilla pelinappuloilla. Eniten olin huolissani asemerkeistä, jotka oli tarkoitus pistää seisomaan kääpiön alustassa olevaan aukkoon. Ja hienosti homma toimi! Yksi kääpiö oli uunissa ottanut hieman etukenon asennon, joten voipi olla, että siinä tuo kyseinen merkki ei pysy, mutta muuten homma pelittää kuin junan vessa!

No onhan tämä nyt paljon parempi kuin alkuperäinen!

Kommentit

 1. Huisin hieno kyllä tuo Caverna.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttavan näköistä jälkeä kyllä. Kivasti saitte yksityiskohtia, ilmettä ja väriä käpsiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juurikin nuo ilmeet oli ehkä se hauskin juttu tässä. Ja toisaalta myös haastavin.

   Poista
 3. Huikeita nuo möllit! Selkeesti peukalot löytyy jostain muualta ko keskeltä kämmentä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyötyä siitä että tuli lapsena askartelua paljon iskän kanssa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Kevättä näköpiirissä, jospa niitä pelejäkin?

50 lempparipeliäni.