Syksy kuvina.

Kohta lähestytään Joulua ja hiljennytään, tai sitten ei hiljennytä Joulun viettoon. Itse vietän aaton mieheni perheen luona, joten ääntä tulee varmasti riittämään.  Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa,  saadaan juhlinnan lomassa parit pelitkin pystyyn.  Yleensä aaton yksi suosikeista on ollut Tiedolla tai tuurilla eli Wits and wagers.  Tänä vuonna yritän saada myös Huhupuheita eli Telestrationsin pöydälle.

Selailin tuossa puhelimellani otettuja kuvia syksyn varrelta, ja tuntuipa kivalta nähdä kuinka paljon eri pelejä ollaan pelailtu. Enimmäkseen perhepiirissä, mutta myös muutamaan otteeseen pelikavereiden kanssa. Hanabia pelattiin moneen otteeseen ja eri kokoonpanoilla. Hommasimme myös anopilleni uuden deluxe-version syntymäpäivälahjaksi. Suosikkini Antoine Bauza onnistui jälleen.

Yksi syksyn suosikeista, Hanabi.


Syksy on minulle mieleistä aikaa. Ruska, ilman kirpeys, kynttilät ja yleinen tunnelma. Niistä on minun syksyni tehty. Ja syksy on usein myös pelirikasta aikaa.  Yksi ehkä eniten pelatuista peleistä oli Vuoden aikuisten peli -palkinnon kaapannut Splendor.  Suhtaudun Vuoden peli -palkinnon saajiin viime vuotisen fiaskon takia varauksella, mutta tänä vuonna olin tyytyväinen.
Tämä syksy on ollut myös luopumisen aikaa. Kokoelmastamme on lähtenyt useampi peli uusiin
koteihin, jotka on tosin jo keretty korvata uusilla. Cyclades, Cargo Noir, Mexica, Risk, Dungeon Run
ja Call of Cthulhu LCG  saivat lähtöpassit.  Tilalle ovat tulleet mm. Claustrophobia, Dominion,
Abyss ja Five Tribes.


Tiivistunnelmainen Battlestar Galactica herkkujen kera.


Vietin syntymäpäivääni marraskuussa Galactica -teemalla.  Itse kuuluin Cyloneihin ja voittajatiimiin!
Neljä tuntia vierähti kuin hetkessä, vaikka en yleensä pidä yli kolmen tunnin peleistä. Galactica onkin yksi niistä harvoista, sillä rakastan pelejä, joissa on petturi ja salaiset roolit.
Salaiset roolit ja petturit olivat muutenkin syksyn teema, sillä kokoelmaamme lisättiin myös Mascarade, Coup, Citadels ja The Resistance.  Myös viime vuosien megahitti Love Letter päätyi hyllyyn Lautapelit.fin tehtyä siitä hienon skandinaavisen painoksen isoilla korteilla ja sydäntokeneilla.

Lahjaksi saatu Abyss ihastutti. 


Bruno Cathalan Abyss osui ja upposi. Ja paranee vaan mitä enemmän pelaa. Tästä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Paitsi ehkä se, että sain juuri sen kaikista epämieluisimman kansikuvan. Noh, pieni valituksen aihe. Lupailin tästäkin kirjoitella tänne enemmän, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi otettua komponenttikuvia. Seli seli. Ylläoleva huono pikaotos kesken pelin saa nyt kelvata toistaiseksi.

Kuvassa esiintyvän siskontyttöni suosikkipeli, Coup, tuttujen  kesken Kuuppi.Viimeiset kolme-neljä kuukautta ovat olleet pelaamisen kannalta hienot, ja odotukset talven suhteen ovat korkealla. Yksi viimeaikaisista pelioivalluksista, on Dominioniin liittyvä. Olen nimittäin aina inhonnut sitä, mutta koska mieheni oli kyseisestä pelistä kiinnostunut, hankimme käytetyn pelin hyvään hintaan. Ja voin hyvällä omatunnolla sanoa, että kannatti. Vuodet ovat muuttaneet minua niin ihmisenä kuin pelaajana, ja nykyään Dominionkin maistuu.  Tää ollaan pelattu erityisesti anoppilassa ja odotan pääseväni esittelemään sen myös 18v. siskontytölleni Maijulle, joka pitää samantyyppisestä mutta uudemmasta pelistä nimeltä Star Realms.  Kenties hänen 15v. siskonsa Aino(yläkuvassa) voitaisiin houkutella mukaan. Hänelle on viimeaikoina tosin maistunut vain Coup. Eikä turhaan, 
erittäin hyvä peli sekin. 

Instagram-kuvani Dominionista.
  

Toivonkin ensivuoden osoittautuvan yhtä hyväksi kuin tämäkin vuosi. Aikaa lähimmäisten kanssa hyvien pelien ääressä, eikä telkkarin.  Kehitysvammainen kälyni saa meiltä joululahjaksi Battle sheep -pelin, joka sekin taisi olla Vuoden peli-voittaja. Odotankin jo innolla, että pääsemme sitä yhdessä pelaamaan. Ja odotan myös, olenko ollut kiltti tyttö ja saanko jonkun pelin lahjaksi.  Tuskin ainakaan Dead of Winteriä, koska siitä on painos tällä hetkellä loppu ja uusi painos myöhässä, mutta kenties jotain yllätyksellistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021