Kolme yötä jouluun on.

Lahjat on jo pakattu, mutta vielä ei pääse levähtämään. Yksi työpäivä pitäisi vielä jaksaa, vaikka akut alkaakin jo olla tyhjät.  Satuin lauantaina käymään Anttilassa, jossa oli kaikki lautapelit -30% alessa.  Näin joulun alla ei saisi ostella itselleen mitään, mutta koska en usko kenenkään muun kuin mieheni minulle mitään peliä ostavan, uskalsin napata pari juttua mukaan. Hyvin sieltä oli hyllyt tyhjentyneetkin, mutta oli siellä vielä jotain tarjollakin.  Ostimme kesällä anopilleni Hanabin deluxe-version, ja täytyy myöntää olleeni hieman kateellinen. Nyt sainkin itselleni samanlaisen ja vain vajaalla 15 eurolla.  Deluxe- versiossa on mielestäni kauniimmat kortit ja kätevät korttipidikkeet, joita voin käyttää myös muissa korttipeleissä. Laitoin aikaisemman versioni meidän matkapelipakkiin, jota roudaamme varsinkin kesäisin mukana.

Uudet isommat kortit kätevässä pidikkeessä.

Ainoa pieni miinus deluxe-versiossa on peltilaatikko, jossa peli tulee. Joitakin nämä laatikot
häiritsevät. Itseäni ne ei oikeastaan haittaa. Hyllyssäni on jo kaksi muutakin peltilaatikkoa, Salaisuuksien saari ja Kadonnut kaupunki. Mutta pahvilaatikko olisi toki kätevämpi, muttei ehkä yhtä tyylikäs.

Ostoskoriini lähti myös Spiel des Jahres-voittaja tältä vuodelta eli Camel cup( muualla päin maailmaa tunnetaan nimellä Camel Up) . Kyseiseen kamelikisailuun mahtuu jopa 8 pelaajaa, ja ajattelin sen olevan hauska filleri tai kevyt peli koti-iltoihin. Camel cupissa veikataan voittajaa kameleiden kilpajuoksussa.  Peli on erittäin tuurivetoinen, mutta tietyllä tapaa todella hauska. Pelailtiinkin tätä jo tänään muutamaan otteeseen, ja minä ainakin viihdyin pelin parissa.

Kamelit kilpasilla. Otos Camel cupin hienoista komponenteista. 

Camel cup on todella kevyt peli, ja mikäli siihen asennoituu oikealla otteella, tulee varmasti viihtymään.  Parhaimpia hetkiä on, kun otat hullun riskin ja veikkaat vastoin muita pelaajia ja päädyt silti arvaamaan oikein!  Pelivuorotkin menevät todella nopeasti, joten peli ei kestä pitkään edes täydellä pelaajamäärällä. Tosin en ehkä itse pelaisi 8:lla pelaajalla, jollei olisi ehdottoman pakko.  Tällöin kerkeät tehdä pelin aikana vain pari toimintoa.

Yllämainitut pelit ovat myös sopivia pukinkonttiin, mikäli joltain on vielä ostoksia tekemättä.  Varsinkin tuo Hanabi on kyllä mahtava.

Sain otettua vihdoin Abyssista kuvia, joten ehkä jossain vaiheessa voin siitä vihdoinkin kirjoitella. Mutta kaikki ajallaan. Aion ainakin muutaman päivän vain levätä.

Hyvää joulua kaikille! Toivottavasti pukki tuo paljon pelejä niitä toivoville!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021