Pelailua syksyn pimenevissä iloissa...nyt avioparina.

Heipä hei taas ja anteeksi, taas on vierähtänyt luvattoman pitkä tovi. Mentiin tuossa lokakuun puolessa välissä naimisiin, joten vetoan hääkiireisiin. Pari kertaa jo aloittelin tekstiä täällä, mutta sitten sanottava loppui kesken ja painoin cancelia. Mutta nyt on jopa jotain kerrottavaa!

Pelihylly on pullistunut muutamalla hankinnalla tässä parin kuukauden aikana. Menolippu-kokoelmaan ollaan hankittu uudet Hollanti- ja Afrikka-lisäosat. Kummatkin ihan kivoja, voin hyvin suositella Menolippu-faneille. Noista kahdesta ehkä suosikiksi nousi yllättäen Afrikka. Oletukseni oli täysin päinvastainen, hauskaa yllättyä positiivisesti. Anoppilassa tykättiin myös Hollannista ja sen tuomista uusista haasteista.

Janilta sain synttärilahjaksi Black Riders -lisäosan LotR -korttipeliin. Jee, tätä olikin odotettu. Vasta kerran ollaan pelattu, ja eka skenario kyllä tuhosi meidät :D Täytynee tuunailla omaa pakkaa ennen seuraavaa koetusta. Kesällä tahkottiin Lotria niin paljon, että nyt on ollut pakko pitää pientä breikkiä. Pienen tauon jälkeen peli kyllä maistui taas, niin kuin aina ennenkin.

Hieman samaan aiheeseen liittyen(tai sitten ei), huudettiin Huuto.netistä hieman ehkä epäonnisesti Taru sormusten herrasta lautapeliin lisäosat, jotka sitten tulivat epätäydellisinä, vaikka myyjä lupasi toista. Saatiin tosin kymppi hinnasta pois, joten kyllä tässä ihan tyytyväisiä ollaan loppujen lopuksi.  Tarkoitus olisi uutena vuotena pelailla meille jo kovinkin tuttuun tapaan kyseistä peliä. Samalla traditiolla ollaan menty jo kymmenen vuotta. Netistä pitää vielä ladata ohjeet lisäosiin, koska mm. ne puuttuivat noista huutopaketeista. Eipä ole ennen käynyt näin, että tuotteet jotka ollaan huudettu, olisi olleet jotenkin puutteelliset. Onneksi tilanne ei ole niin paha, kuin mitä ehkä voisi olla, pystytään kuitenkin pelaamaan noita ihan hyvin, pienellä kotituunauksella.
Muita uusia pelejä on kauan odotettu Tobago ja Kadonnut kaupunki, jonka suomennettu nimi on tosi pöljä, englanniksi peli löytyy nimellä Forbidden desert. Mutta, nimestä viis, peli on  aivan mainio! Kyseinen peli on jatkoa Matt Leacockin Salaisuuksien saarelle( i.e. Forbidden Island), joka myös löytyy meidän hyllystä. Näistä kahdesta jos pitäisi valita, niin minulle ainakin tuo Kadotettu kaupunki kolahti enemmän ja samaa sanoi kanssapelaajani. He halusivat heti pelata pari peliä putkeen. Kiva, että tätä peliä muuten löytyy ihan Prismankin hyllystä, niin ehkä se sitä kautta eksyy pukin konttiin monille. Prisman hyllyssä oli myös tuo edelllä mainittu Tobago ja mm. King of Tokyo ja Escape. Olen tosi tyytyväinen siitä, että edes tällälailla joulun alla kauppoihin eksyy niitä hieman "parempia" pelejä. Huoh, elitistisen kuulosta, mutta niinhän se nyt vain on.  Tobagoa on pelattu vasta kerran, mutta sangen hauska aarteenmetsästyspelihän se on.  Lievä pettymys oli, kun pakettia avatessani huomasin, että Competon painoksen patsaat olivat erinäköiset kuin mitä aikaisemmissa painoksissa. Noh, pikku juttuhan tuo on. Tärkeintä on että homma pelittää. Pitäisi päästä tätäkin pelaamaan ehkä isommalla porukalla, kaksin ei ehkä saatu sellaista kovaa kilpailua aikaiseksi, kumpikin teki omia juttujaan juurikaan toisen peliä haittaamatta.  Mutta ehkä sekin johtui vain siitä, että kyseessä oli eka kerta, säännöt ei ehkä ollut vielä ihan selvää pässinlihaa.

Näiden lisäksi ollaan pelattu X-wingiä, ihan peruspelillä. Maistui jopa siskontytölleni Maijulle. Ostettiin myös Vuoden peli -kisan voittanut Qin, joka on ihan OK, ei mikään ihmeellinen, mutta helppo opettaa ihmisille, jotka eivät kenties ole paljoa pelannut. Eli siis käytetään sitä ns. gateway -pelinä. Samaan tyyliin käytetään kevyttä junapeliä nimeltä Trans Europa. Todella helppo ja kevyt kaupunkien yhdistely on hauskaa puuhaa vaikka kahvikupposen kera. Meillä ainakin anoppilassa on kovasti siitä tykätty.  Anopin muita lemppareita on Carcassonne ja Menolippu.

Täytyy sanoa, että itse ainakin nautin kovasti syksystä. Tuntuu, että ollaan pelailtu  paljon enemmän kuin muutama kuukausi aikaisemmin, ja peliseuraakin on ollut helpompi saada.  Tänään meillä oli ihan sovittu peli-ilta, mistä itse sain kovasti intoa ja puhtia tulevaan viikkoon. Kovasti meinaa jo mieleen tulla joulun odotus, sillä meille se merkitsee vapaapäiviä ja pelailua. Kummankin perheet on myös kovia pelaamaan, joten nämä perhepyhät käytetään juuri siihen tarkoitukseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021