Kesäinen lautapelien ostosreissu Helsinkiin synttärisankarin kera.

Oltiin luvattu 17 vuotta täyttäneelle siskoni esikoiselle synttärilahjaksi shoppailureissu Helsinkiin lautapelikauppaan, ja tänään viimein menimme, kun itselläni oli vapaapäivä. Toki tässä oli nyt hieman oma lehmäkin ojassa, sillä halusimme tehdä itsekin pari hankintaa kesää varten. Maiju ei ollut ennen käynyt Lautapelit.fi:n liikkeessä, joten veimme hänet sinne innolla. Pelihyllyjen selaaminen on aina kivaa puuhaa, ja saimme kulutettua ihan kivasti aikaa ihan vain katsellessa. Maiju on kova Carcassonne -fani, ja omistaakin lähes kaikki lisäosat peruspeliin ja pari erikoisempaakin versiota kyseisestä pelistä. Niinpä ei ole yllätys, että hänen valinnakseen sattui Carcassonnen Liitonarkki -versio.

Meille tarttui mukaan 7 Wonders:iin Wonders pack -lisäosa, joka oli pakko-ostos, sen kovasti kyseisestä korttipelistä pidämme. Alepöydästä mukaan tarttui Dixit Jinx, jonka ajattelin laittaa meidän "kesäpakkiin", jota kanniskelemme kesäisin mukana paikasta toiseen. Kymppi ei ollut paha hinta, jos sitä nyt ei sitten loppujen lopuksi paljoa pelattaisi, vaikka eiköhän Juhannuksena tule mökillä taas pelailtua perheen kera. Sain myös vihdoin kyseltyä liikkeen pojilta, miksei lautapeliseuran jäsenalennukseni näkynyt heidän verkkokaupan sivuillani, ja nyt toivottavasti homma toimii. Nää on näitä tekniikan ihmejuttuja, mikään ei koskaan toimi. Saimme mukaan myös yhden tilauksen, jonka olimme tehneet lautapelit.fi:n synttäritarjouksista viime viikolla, joten vältyimme postireissulta. Saimme vihdoin Catanin omaan kokoelmaamme. Noloa, ettei meillä tuota nykypelien aallon aloittanutta klassikkoa vielä ollut.

Maksettuani ostoksemme, otimme suunnaksi Kaisaniemen, elikä menimme vielä käymään Fantasiapeleissä katsomassa heidän valikoimaansa. Maiju ei löytänyt sieltä oikein mitään kiinnostavaa, joten hän tyytyi vain kauniisiin vihreisiin noppiin, joita hän halusi paketillisen. Ei heti pääse loppumaan. Jani ja minä olimme jo etukäteen päättäneet, että nappaamme Smash Up:in  ja lievänä heräteostoksena sen ensimmäisen lisäosan mukaamme.

Jatkoimme matkaa menemällä syömään ja keskustelemaan ostoksistamme. Taisi olla tarjoilijalla hauskaa, kun katseli meidän innostuneita ilmeitä kun selasimme ostoksiamme. Kyllähän tässä välillä on ihan sellainen olo, kun olisi taas 10 v.

Syötyämme veimme Maijun kotiin ja jäimme sinne terassille aurinkokatokseen pelailemaan ostoksiamme. Liitonarkki oli yllättävän hyvä kokemus, täytyy myöntää. Olin hieman skeptinen, koska siinä on uskonnollinen teema, mikä on heti turn off mulle. Mutta oikeasti se ei siinä pelissä juurikaan näkynyt mitenkään. Laattojen asettelu on aina kivaa, joten mikäs siinä. Synttärisankari oli tyytyväinen lahjaansa, ja se on tärkeintä. Pelasimme myös erän Catania ja 7 Wondersia uusilla ihmeillä. Aurinko paistoi ja oli ihana ilta istua ulkona ja pelata. Harvinaista herkkua se. Illan tullen grillasimme vielä parit makkarat, ja saimme mukavan päivän päätökseen. Nyt kun vielä pääsisimme Janin kanssa tuota Smash Up:ia kokeilemaan, niin voin tännekin sitä kommentoida.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Kevättä näköpiirissä, jospa niitä pelejäkin?

50 lempparipeliäni.