Dale of Merchants Collection:in esikatselu.

Pääsin tutustumaan nyt Kickstarterissa olevaan Dale Merchants Collectioniin etukäteen, ja Dale of Merchants -fanina en todellakaan voinut kieltäytyä tästä mahdollisuudesta! Huom! Kaikki alla olevat kuvat ovat vasta prototyyppiasteelta, joten lopullinen peli saattaa osin poiketa näistä kuvista.

Dale of Merchants on  Snowdale Designs:in Sami Laakson pakanrakennuspeli, jonka olet voinut bongata täällä blogin sivuilla ajoittain. Pelissä pelaajat yrittävät saada kahdeksan myyntikojua rakennettua ennen vastustajia. Keskellä pelialuetta on marketti, josta kukin voi vuorollaan ostaa lisää kortteja omaan pakkaansa. Aikaisemmin julkaistun kahden pelin seuraksi on nyt tulossa Collection-paketti, jossa on tavaraa vaikka millä mitalla. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tuleva laatikko on tarpeeksi iso säilömään myös aikaisemmat Dale of Merchants -pakat, joten saat kaikki eläinväkesi saman katon alle.  Pakettiin tulee kätevät dividerit, joilla saat jaoteltua kortit nätisti ja nopeutettua pelin setuppia. Iso peukku tälle! Ja laatikkoon tulee erityisesti peliä varten tehty muovi-insertti johon kortit mahtuvat suojissa. Hallelujaa! Huhun mukaan pelilaatikkoon tulee myös mahtumaan myöhemmin julkaistava Dale of Merchants 3.

Kuvitus on edelleen yhtä söpöä ja taitavasti toteutettua.


Collectionista löytyy kahdeksan uutta eläinväkeä, mukaan lukien pingviinit, lepakot, tuatarat, lokit, pussiahmat, mangustit, metsäkilpikonnat ja muurahaiskävyt.  Näistä lepakot ja mangustit käyttävät uutta kellomekaniikkaa, jossa toisen kortit ovat parempia yöllä ja toisen päivällä. Tämä  on hauska melko temaattinenkin twisti peliin. Muurahaiskävyt muistuttavat hieman aikaisempien DoM-settien oselotteja ja hillereitä nopanheitoillaan, mutta nämä ovat juoneet muutaman batteryn enemmän. Tuataroilla on uusi kultamekaniikka ja pussiahmat ja lokit edustavat ehkä hieman perinteisempää pelityyliä. Jos kävisi jokaisen eläinväen läpi saisi kokonaisen päivän menemään, mutta todetaan nyt lyhyesti että sisältöä on, sekä uudenlaista ja jännittävää, että myös sitä tutun tuntuista Dale of Merchantsiä.


Tässä osa uusista komponenteista.


Uusien elänväkien lisäksi paketista löytyy myös uusia pelimoodeja. Nelinpelin voi nyt pelata joukkueissa, joka auttaa hieman aikaisemmin nelinpelissä olleeseen pelin kesto-ongelmaan. Myös uudet hahmokortit ansoineen ja erikoiskortteineen tekee pelistä interaktiivisemman ja uudelleenpelausarvo nousee tämänkin myötä. Ei sillä etteikö jo pelkästään kahdeksan uutta eläinlajia olisi sitä nostanut. Ansakortit pelataan toisten pelaajen pakkoihin, joista noustessaan ne yleensä aiheuttavat tälle jotain pientä kiusaa. Ketään ei kuitenkaan invalidisoida näillä. Sanotaan nyt ennemmin pieneksi jäynäksi. Mutta jos tämä ei tunnu mielenkiintoiselta, ne on helppo jättää myös pois. Nämä kaikki on kiva lisämauste, jolla saa peliin hieman vaihtelua, jos kaipaa jotain vähän erilaisempaa. Hahmokortit ovat jaettu helppohin (vihreät), keskivaikeisiin (keltainen) ja vaikeisiin (punainen) mikä helpottaa, kun pelataan esimerkiksi eri tasoisten pelaajien kanssa.  Hahmokorteilla jokainen pelaaja saa oman hahmovoiman, jota ei muilla ole pelissä samalla kertaa.Esimerkkejä uusista hahmo- ja erikoiskorteista ja ansoista.


Hyvin kaivattuna uutuutena tulevat valintakortit, joilla voi arpoa peliin tulevat pakat jos näin haluaa, ja joissa on jokaisesta eläinväestä hieman infoa, kuten esim. pakan vaikeustaso, ilkeys ja tuuri, sekä hieman yleistä tietoa siitä miten kyseisen pakan kortit yleensä toimivat. Näitä olen hieman kaivannut kun opetan peliä uusille ihmisille. Sen sijaan että tarvitsee käydä kaikki eläinväet yksitellen läpi voin vain jakaa nämä kortit pelaajille, jolloin he saavat itse tutkia ja valita mieluisimmat peliin mukaan.

Valintakortit kaikille Dale of Merchants eläinväille, myös aikaisemmin julkaistuille Dale of Merchansts 1&2 sekä promo-majaville.

Vaikka itse en ole tunnetusti Kickstart-harrastaja on Dale of Merchants Collection kyllä sellainen paketti, että jos en lähtisi siihen mukaan, myöhemmin kyllä harmittaisi. Paketin saa nyt 39:llä eurolla, ja myöhemmin retailista hinta tulee olemaan siinä 50:n tienoilla. Pelin arvioitu toimitus on ensi keväänä toukokuussa.  Käy ihmeessä katsomassa lisää osoitteessa dale-of-merchants-collection ja sinulla on lokakuun neljänteen asti aikaa päättää haluatko lähteä tähän mukaan!

Kommentit

  1. Nelinpelivariaatio sisltyy jo kakkoseen? Jos ei toisesta variaatiosta puhuta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Kevättä näköpiirissä, jospa niitä pelejäkin?

50 lempparipeliäni.