Avaruusseikkailua ja fimoja.

Joku on ehkä saattanut ihmetellä, että kylläpäs Noppapotissa on elelty hiljaiseloa. Viikko sitten toki ilmestyi juttuni Rajas of the Gangesista, mutta sitä ennen olikin parin kuukauden tauko. Jutun nimi on nimittäin näin, että meille syntyi lisävahvistusta joulukuun lopussa ja hänen kanssa elämään totutteleminen kolmen tunnin yöunilla on toki vaikuttanut pelivireyteen. Onneksi nyt jo helpottaa, sillä meillä nukutaan jo neljä tuntia! Mutta ollessani äitiyslomalla toivon, että pääsen paneutumaan blogiini nyt paremmin, kun ei tuo päivätyö ole haittamaassa.

Täsä mä nyt oon!

Meillä on alkuvuosi alkanut perinteisellä pelihyllyn karsimisella, koska syystä, jota en oikeastaan ihan käsitä, hyllyssämme ei ole enää tilaa. Se on aina yhtä iso mysteeri, miten näin käy, mutta uskon selviäväni tästäkin koitoksesta. Positiivinen asiahan tämä on; nyt on taas tilaa uusille peleille. Vaikka kuinka väitän, etten kuulu niin sanottuun Cult of the New:hun, niin jotenkin ne ihanat kimaltelevat uutuudet himoittaa eniten. Tässä kohtaa mieheni tosin valittaa, että meidän hyllyyn ilmestyy vain niitä "resurssinvääntöpelejä", joiksi hän rakkaita europelejäni haukkuu. Etsitään peliseuraa keski-ikäiselle miehelle, joka tykkää välillä vain heittää aivottomasti noppaa seikkailumielellä!

Yksi hyllyyn ilmestyneistä uutuuksista on avaruuspistesalaatti Pulsar 2849. Vladimir Suchýn suunnittelema ja Czech Games Editionin julkaisema avaruuspeli on hieno esimerkki noppadraftauksesta, joka on itselle niin kovin mieluisaa. Mm. Grand Austria Hotellista tuttu mekaniikka on tässä pelissä toteutettu mielestäni todella mielenkiintoisella tavalla, ja siksikin peli päätyi meidän kokoelmaan. Nopilla pelaajat ostavat toimintoja ja etuuksia, joita pelin edetessä avautuu koko ajan enemmän. Niillä voi myös lennättää avaruusalustaan pyöreällä pelilaudalla, joka on muuten aika cool. Peli vie kyllä pöytätilaa linnunratamaisen paljon, mutta so what?

Moni galaksi päältä kaunis.

Pulsar näyttää päällepäin monimutkaiselta, mutta ydin siinä on simppeli. Valitse noppa, ja tee sillä jokin toiminto. Symboliikan kun saa omaksuttua, tulee pelistä huomattavasti helpompi. Ja vaikka niitä symboleita on todella paljon, on ne kuitenkin pääosin helposti ymmärrettäviä. Toisin kuin esim eräässä nimeltämainitsemattomassa avaruuskorttipelissä... Oma kokemukseni Pulsarista on tällä hetkellä rajoittunut vain neljään pelaajaan, mutta olisi mielenkiintoista verrata, muuttuuko kokemus kun pelaajia on vähemmän.

Tilahirviö nimeltä Pulsar.


Pulsarin ohella hyllyyni on ilmestynyt lisää Uwe Rosenbergiä. Viime vuonna ilmestynyt norjalaiseen pikkukylään sijoittuva Nusfjord ei ole vielä päässyt pöydälle, sillä se odottaa fimokäsittelyä. Kyllä vain, kaikki Uwet käyvät läpi saman prosessin tultuaan meidän kokoelmaan.  Nusfjord on kalastusteemainen työläisenasettelupeli, ja sen työläiset ovat paketissa ohuita puisia lätysköjä, ja sehän nyt vain ei käy päinsä. Edellisestä fimokerrasta on jo tautisen kauan aikaa, joten oli kiva päästä taas muovailemaan. Vaikkakin projekti on vieläkin kesken, koska nuorin herra Hartemo sai itkupotkuraivarit juuri kun olin aikeissa fimoilla. C'est la vie, kun on lapsia, mutta äkkiähän tuo tuosta kasvaa, eikö niin?

Norjalaisia kalastajia.

Tätä kirjoittaessani vielä on kolme kalastajaa tekemättä, mutta eiköhän nekin valmistu tässä joku päivä. Tuskaisesti jätin viimeiseksi punaisen värin, joka on ihan karsea koska se tarttuu käsiin. Ehkä olisi kannattanut tehdä se ekana alta pois, koska minkä taakseen jättää sen edestä löytää. Tänä vuonna Uwelta tulee Islantiin sijoituva peli Reykholt. Pitäisiköhän jo nyt aloittaa pelinappuloiden teko, niin ne on ehkä valmiit sitten kuin peli ilmestyy.

Mites on vuosi lähtenyt omalta kohdaltasi käyntiin? Onko uutuuksia jo kerennyt livahtamaan hyllyyn?

Muistathan myös Noppapotin Facebook-sivun!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021