Pelaajien Valinta -voittajat julkistettu! Joko nyt palataan normaaliin arkeen?

Tänään julkistettiin Pelaajien Valinta 2017 -voittajat, jotka ovat tietenkin  Perhepeleissä Flamme Rouge,  Harrastajapeleissä Agricola ja Peliteon palkinnon sai Lautapelikahvila Taverna! Viimeisen parin kuukauden työt on nyt takanapäin ja tunne on hyvä ja helpottunut. Koko syksyn kestänyt koepelailu, pähkäily ja pohtiminen on nyt ohi ja lopputulos on selvillä. On ollut hienoa olla osa tätä projektia. Lue toki lisää virallisilta nettisivuiltamme Pelaajien Valinta. Olin tänään Puutyöläis-Joonaksen ja Todellisuuspakoilevan Annikan kanssa viemässä Lautapelit.fi:lle heidän kunniakirjat ja kukkaset.  Lautsun Linda Bremer oli siellä ottamassa meidän vastaan hymyillen ja kerkesimme siinä mukavasti myös turinoimaan virallisen osuuden jälkeen.

Sitä ollaan niin virallisen näköisiä.

Siellä seisoo ansaittu tuplavoitto!


Ja mitenkäs sattui, kun olimme kerta peliliikkeessä oli mieheni luvannut minulle sieltä syntymäpäivälahjan samaan syssyyn! Aijai, valinnan vaikeushan siinä olisi voinut iskeä, jollen olisi etukäteen katsonut netistä Isle of Skyen ja sen uuden Journeyman -lisäosan olevan saatavilla. Isle of Skye on hauska laattojenasettelupeli pienellä twistillä, johon olin kyllä tutustunut jo parisen vuotta sitten. Onhan paketissa yhden lempparipelisuunnittelijani  Alexander Pfisterin nimi. Niin ja voittihan se vuonna 2016 Kennerspiel des Jahresinkin. Jorma Uotisen sanoin; ei huono!
Journeyman -lisäosa oli minulle ihan herätevalinta, sillä en ole lukenut siitä oikeastaan yhtään mitään. Tiesin vain sellaisen olevan olemassa. Muistelin jo peruspelin ajoilta kaipaavani siihen hieman lisää laattoja, ja yllätyksekseni sainkin huomata lisäosan tuovan kyllä paljon kaikkea muutakin. Tavarat mahtuivat nippa nappa peruspelin kanssa samaan lootaan. Nappasin myös poistohyllyltä hieman kolhuuntuneen Yamataïn, joka on Bruno Cathalan ja Days of Wonderin upea uutuspeli. Tai no uutuus ja uutuus. Sanotaan ei kovin vanha, koska en nyt tarkkaan muista tuliko se tänä vuonna vai viime vuoden lopussa. Tästä en voi vielä sanoa muuta kuin, että onpas törkeän kaunis kansikuva!

Niin, olikos siellä pelihyllyssä vielä tilaa?

Tästä pääsenkin loistavasti aasinsiltana muistelemaan lauantain synttäripeli-iltaa, joka oli loppujen lopuksi enemmän syömistä ja juoruilua kuin pelaamista. Vieraat väsähtivät liian aikaisin ja pöydälle päätyi vain pari peliä. Hieman harmi, mutta minkäs teet? Ensi kerralla pidemmän kaavan mukaan. Koko syksyn peli-illat on muutenkin mennyt jotenkin ihan pyllylleen, joten tässä on nyt petraamisen varaa. Ei se kaamosmasennus vielä voi iskeä. Mysteriumia pelattiin, koska se sopi Pyhäinpäivän teemaan. Meni muuten ehkä ennätyshuonosti vihjeiden tulkitseminen ja häviöhän sieltä tuli. Kokeiltiin myös uutta One night ultimate Alienia, joka on muuten aika vinkeästi erilainen kuin sarjan muut osat. One night ultimate werewolf on meillä perheessä jo ihan kulttihitti, jota pelataan about jokaisissa illanistujaisissa. Alien eroaa lähinnä tavalla, jolla sen mobiilisovellus voi heittää pelin aikana kaiken näköisiä uusia juttuja kehiin. Koskaan ei aloittaessa voi olla varma, saako tehdä roolinsa samalla tavalla kuin edellisellä kerralla. Ihan cool partypeli!

Tässä kohtaa meni vielä hyvin.

Kirjastosta olisi taas tulossa kaikkea herkkua lainaan. Lorenzo il Magnifico, A Feast for Odin, La Granja: no siesta! nyt ainakin. Kanbanin varauksen peruin, koska totesin ettei sille nyt oikein olisi aikaa kaiken muun seassa. Vital Lacerdan pelit kun vie aivokapasiteettia ihan kiitettävästi, joten se saa nyt jäädä odottamaan jotain toista hetkeä. A Feast for Odinin haluaisin kyllä omaan kokoelmaan, mutta hyllyssä ei tällä hetkellä ole mitenkään tilaa niin isolle laatikolle, joten joistain on yksinkertaisesti luovuttava ennen sitä. Jos kirjoittaisi joulupukille?

Muuten on kotona pelailutkin jäänyt tosi vähälle, vaikka kirjastosta olisi ollut Champions of Midgard ja Biblios lainassa. Tuossa oli pieni flunssajakso, joka näköjään nyt on vienyt Janin sängyn pohjalle, joten pelit on jäänyt hyllyyn.  Nyt kun saisi jäädä sille äitiyslomalle, niin olisi aikaa kirjoitella blogiakin! Vielä puolitoista kuukautta pitää jaksaa.

Ensi kerralla siis toivottavasti jotain on jopa pelattu. Siihen asti voit seurailla Facebookin puolelta Noppapotin toilailuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021