Kohtaamisia.

Viikko sitten kävin katsastamassa Tampereelle avatun lautapelikahvila Tavernan, jossa meillä oli Lautapelifanaatikot-facebookryhmän tapaaminen. Lähdimme mieheni Janin ja siskontyttöni Maijun kanssa into pinkeänä ajelemaan aamupäivällä kohti Tamperetta, tuntematta sieltä ketään etukäteen.  Muuta kuin toki nimeltä internetistä. Saimmekin viettää todella mukavan päivän, ja tutustuimme mukaviin kanssaharrastajiin. Pelejäkin tuli pelattua iso liuta, ja mieli olisi toki tehnyt pelata enemmän, mutta kun piti sitten vielä jaksaa iltasella ajella pari tuntia kotiinkin. Tunnelman ja seuran lisäksi Tavernassa oli hyvät tarjoilut, joten kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos pyörit siellä päin.

Sisään vain rohkeasti!


Taverna-seikkailun jälkeen palattiin toki arkirutiineihin. Pelipöydällemme pääsi kirjastosta lainattu Roll for the Galaxy, joka on tunnetun Race for the Galaxyn noppapeliversio. Pelaajat tutkivat avaruutta ja asuttavat sieltä löytyviä planeettoja voittopisteiden keruun ohessa. Nopat toimivat ikään kuin työläisinä, jotka pelaaja heitettyään asettaa haluamilleen työasemille. Kukin valitsee yhden toiminnon viidestä, joka varmasti toteutuu. Muut nopat pitää asettaa toimintoihin siinä toivossa, että joku muu pelaaja valitsee ne kyseiset toiminnot. Siksi onkin hyvä hieman katsella mitä muut ovat tehneet, niin et vahingossa turhaan valitse sellaista toimintoa, minkä joku muu varmasti valitsee. Roll for the Galaxy on oikein mielenkiintoinen tapaus, jota vielä hieman makustelen ja tutkiskelen, ennen lopullisen tuomion antamista. Mutta kuten blogini nimestä voi päätellä, pidän peleistä joissa käytetään noppia mielenkiintoisilla ja uusilla tavoilla.

Punaisen pelaajan pelialusta.


Kävin myös viikonloppuna hävyttömän pitkästä aikaan tervehtimässä Oh My Game:n Zuheria samalla kun kävin tyhjentämässä hänen korttisuojahyllyään. Oh My Game on kauppakeskus Myyrmannin kolmoskerroksessa sijaitseva jokasortin pelikauppa, josta löydät niin konsolipelit, Magic -kamat ja tapahtumat, figuuritarvikkeet, lautapelit yms. Janin kanssa ollaan asioitu siellä jo kaupan kolmivuotisen historian ajan useaan otteeseen, ollaan myös oltu siellä pelailemassa Tabletop Day -päivässä ja joskus muuten vaan. Eritysesti käyn hamstraamassa sieltä Ultimate Guardin suojia peleihini, koska olen todennut niiden olevan moneen peliin juuri passelit. Tällä kertaa tarvitsin suojia vaihtaakseni Imperial Settlersiin laittamani Arcane Tinmanit juurikin noilla UG:n sisäsuojilla, joita itse käytän siis ihan sellaisenaan. OMG:n lautapeliharrastaja-asiakaskunta on ehkä vielä hieman aliedustettua, joten jos vaan satut pyörimään Myyrmäen lähialueella, tai omaat junakortin, niin käy toki morjestamassa Zuheria ja tutustumassa kaupan tarjontaan, ja kenties jopa pelailemassa liikkeen pelipöydillä. Kerro samalla terkut omistajalle Miiralta!

Mikäli näet kyseisen herran, kerro terveiset ja liity kantikseksi. Saat ekasta ostosta -10% alen.


Kotiuduttuani minulla oli siis pieni urakka vaihtaa kaikki vajaat 500 suojaa Arcane Tinmaniä Imperial Settlersistä Ultimate Guardin Precise fit:teihin.  IS:n kortit ovat standardeiksi hieman pienehköt, joten halusin tilalle hiukan timmimmät suojat. Kortteja sekoittaessa en halua niiden hölskyvän suojan sisällä.  Ja toteanpa vaan, että kyllä kannatti vaihtaa! Olen käyttänyt samoja suojia mm. Seasonsissa, enkä ole katunut. Sain Janin avuksi urakkaan vetoamalla kuinka hyvää parisuhdeaikaa se olisi!

Vasemmalla Arcane Tinman ja oikealla Ultimate Guard.


Pelailut ovat muuten valitettavasti jääneet muiden kiireiden takia paitsioon.  Asia pitää toki korjata pikimiten. Kirjastosta lainatut Perfect Alibi ja Welcome to the Dungeon odottavat pelivuoroaan, ja herätelainasin sieltä myös Batman: Love Letterin. Vaikka se on käytännössä sama peli kuin ihan tavallinen Love Letter, ihan pienen pientä sääntömuutosta lukuun ottamatta. Ja ehkä Batman on aiheena esim nuoremmalle siskontytölleni Ainolle mieluisampi. Hieman ärsytti kyllä, että kirjaston kappaletta ei oltu suojitettu, joten korteissa oli jo kulumaa, mikä tällaisissa peleissä on todella huono juttu, kun et millään haluaisi kanssapelaajien tietävän mikä kortti sinulle jää käteen. Laitoin omista ylimääräisistä suojistani noihin kortteihin suojat, yrittäessäni pelastaa sen mitä on enää pelastettavissa.

Na-na Na-na Na-na Na-na Bätmään!


Lisää kirjoittelua on siis luvassa pian. Pi mal Pflaumen ja Port Royalin lisäosa odottaa myös vuoroaan jonossa, katsotaan kuka pääsee ensimmäisenä pöydälle.
Muistuttaisin myös, että Noppapotti löytyy nykyään myös Facebookista. Laittelen sinne myös näiden blogipostauksien lisäksi välillä kuvia peli-illoista yms väliaikaispäivittelyä peleihin liittyen.
Noppapotti feissarissa.

Pelaamisiin!


Kommentit

 1. Roll for the Galaxy on jo pitkään ollut miehen toivomuslistalla, jokohon pitäisi alkaa hommata jouluostoksia... Oli kiva lukea kuvauksesi siitä (ja korttisuojista luen aina enemmänkin kuin mielelläni :) ) Itse en ole kallellani noppapeleihin, mutta tuossa se tuntuu toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen Rollista myöhemmin vähän lisää, jahka saan ajatukset siitä kasaan. Hyvä peli se kyllä on.
   Mulle dice worker placement on yks suosikki mekaniikka.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Kevättä näköpiirissä, jospa niitä pelejäkin?

50 lempparipeliäni.