Pelien määrä on aina vakio: nykyinen +1.

Muutama peli lähti kokoelmastamme erinäisistä syistä. Joillekin ei tuntunut olevan aikaa, ja jotkut herättivät  ristiriitaisia tunteita, ja jotkut nyt vaan eivät olleet sittenkään niin kivoja. Näinhän se menee. Jotta talo ei täyttyisi pelkistä peleistä, (vaikka itseäni se nyt ei niin haittaisikaan) pitää joistakin luopua, jos haluaa jotain muuta tilalle.

Johonkin pitäisi saada nämä tungettua.


Olimme lainanneet Rokokon kirjastosta ja siinä kävikin niin, että me molemmat tykästyttiin siihen kovasti, joten päätimme hankkia sen myös omaan kokoelmaamme. Rokoko yhdistää pakanrakennusta, resurssien hallintaa ja alueen valloitusta kivasti, vaikkei keksikään pyörää uudelleen.  Samaten kävi kirjastosta lainatun 7 Wonders: Duelin kanssa, joka nyt myös löytyy meidän hyllystä. Tämä kirjastosta lainaaminen saattaa tulla kalliiksi, jos sama rata jatkuu. Sieltä on tulossa mm. Isle of Skye, Istanbul, Port Royal ja My Village jossakin vaiheessa.  Tällä hetkellä pöydällä jonottaa Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island, jonka ohjekirjaa tällä hetkellä yritän kahlata läpi. Mieheni pitää erityisesti yhteistyöpeleistä, joten mielenkiinnolla odotan hänen mielipidettään Robinsonista. Jahka nyt saan sen ohjekirjan sisäistettyä.

Rokoko lähestymässä loppua.

Tällä viikolla 7 Wonders: Duel selkeästi dominoi pelipöytää, mutta toki muutakin tuli pelattua. Viime vuoden suosikkini The Voyages of Marco Polo näyttäytyi anoppilassa Rokokon ohella.  Ja onhan se nyt vaan tosi hyvä.  Tällä kertaa pelasin Johannes Carprinilla, joka pääsee nopeasti siirtymään pelilaudalla keitaalta keitaalle. Alkupeli näytti huolestuttavasti siltä, että häviän koko pelin, mutta sain kuin sainkin kaikki kaupunkini käytyä läpi ja tehtäviäkin sain tahkottua sopivan määrän, en kuitenkaan eniten.  Sain puristettua voiton kotiin loppumetreillä vaikken päässyt koskaan Pekingiin asti. Ja annoin tasoitusta muille pelaajille unohtamalla ottaa kolme rahaa jokaisen kierroksen alussa, jotka Carprini olisi automaattisesti saanut.

Voittajan on helppo hymyillä, karseasta kansikuvasta huolimatta.


Viime viikolla pelailimme myös Janin kanssa Le Fantôme de l'Operaa, joka myöskin oli kirjastosta lainasssa. Tämä peli kuuluu Mr. Jack -sarjaan, vaikka perustuukiin Viiltäjä-Jackin sijaan Oopperan kummitukseen. Alkuperäiset Mr. Jack -pelit löytyvät meiltä hyllystä, joten ihan mielenkiinnosta lainasin Oopperan kummituksen kirjastosta. Jani ei tainnut kovasti välittää pelistä, hävittyään kaikki pelit minua vastaan. Luulen, että tyydytään noihin peleihin jo mitä meillä on ja jätetään tämä väliin. On se kuitenkin niin samanlainen. Mutta jos pidät deduktiopeleistä, niin tutustu ihmeessä. Peli on ainoastaan kahdelle pelaajalle, ja sen pelaa puoleen tuntiin.

Onko jompikumpi näistä herroista Kummitus?


Seuraavaksi siis Robinson Crusoen kimppuun. Sen ohjekirja on jotenkin ahdistava, isoa blokkia tekstiä jonka sisäistäminen vie aikansa. Taidan taas tyylilleni uskollisena tehdä ranskalaisilla viivoilla muistiinpanoja paperille, niin eiköhän se siitä. BGG:stä onneksi löytyy kaikkia apulappusia yms. Eiköhän tässä ole tulevaksi viikoksi hommaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021