Joululahjatoiveita ja pienen pieni shoppailuretki.

Marraskuu alkaa olla kohta koluttu läpi, ja on aika keskittyä  jouluvalmisteluihin. Itse aloitin tekemällä lahjatoivelistan, jos vaikka joku (esim. mieheni) keksisi siitä jonkun kivan pelin lahjaksi. Listastahan tulisi helposti kilometrin pituinen, mutta ajattelin pitää sen lyhyehkönä, ja lisäsin vain pelejä, jotka oli oikeasti sillä hetkellä saatavilla. Onhan tässä toki vielä neljä viikkoa aikaa kauppojen täyttää hyllyjään, mutta en aio laskea sen varaan.

Listalle pääsi seuraavat onnekkaat ehdokkaat:

*Imperial Settlers: Atlanteans.
Tätä on odotettu pitkään, ja nyt se näyttää ilmestyneen Fantasiapelien valikoimaan. Lautapelit.fillä ei sitä vielä näkynyt, harmi. Atlanteans tuo uuden kansan Imperial Settlersiin uuden mekaniikan ja lisäkorttien lisäksi.

*Bora Bora
Stefan Feld ei ole koskaan ollut kovien kiehtova pelisuunnittelija minulle, muun pelikansan ollessa täysin eri mieltä kanssani. Bora bora kuitenkin vaikuttaa hänen peleistään eniten minulle sopivalta.

*Concordia
Kennerspiel des Jahres voittaja vuodelta 2014 ei voi olla huono. Jostain syystä Concordia ei alkujaan hirveästi kiinnostanut, pelilauta näytti geneeriseltä europeliltä, ja teema nyt on se vanha trading in the meditarranean -tyyppinen joita on kymmenen tusinassa. Mutta katseltuani muutaman videoarvostelun ja läpipeluuvideon, täytyy myöntää kiinnostukseni nousseen. Varsinkin uusin lisäosa Concordia Salsa, vaikuttaa erinomaiselta. Onko tässä tulevaisuuden klassikon ainekset?

*Dungeon Petz: Dark Alleys
Dungeon Petz on yksi suosikeistani, joten sen lisäosa Dark Alleys on pakko saada jossain vaiheessa.

*Madeira
Tarkennukseksi, tämä on What's your game:n julkaisema Madeira, EI Lautapelit.fi:n Madeira, joka on täysin eri peli.
Madeira on melko monimutkainen europeli, raskaampi kuin yksikään kokoelmassamme oleva peli. Kaikista krumeluureista huolimatta, pohjalla on elegantti ja mielenkiintoinen peli harrastajille, ei satunnaispelaajille.

Olisin lisännyt listalle myös Terra Mystican, mutta se oli Lautapelit.filtä loppu, ja Fantasiapelien hinta on aivan liian korkea.

Näiden toiveiden lisäksi valmistauduin jouluun hyvissä ajoin hankkimalla Mysteriumin suomen kielisen painoksen. Mieheni kanssa päätimme jo aikaa sitten, että tämä on hankittava ennen joulua, koska se sopii loistavasti perheen kanssa pelattavaksi kun kinkku sulaa masussa. Viime joulun hitti oli Huhupuheita, jota pelasimme anoppilassa isolla porukalla, ja kyllä nauratti! Mysterium on toki aivan eri tyyppinen peli. Yksi pelaajista on kummitus, joka aikanaan tuomittiin syyttömänä murhasta. Muut pelaajat ovat meedioita, joille kummitus lähettää unikuvia, joiden perusteella pelaajien pitäisi selvittää kuka on oikea murhaaja, mikä on murha-ase ja missä rikos tapahtui.

Mysteriumin tunnelmallinen kansi.

Lautapelit.fi:n uusi versio on upea ja komponentit todella laadukkaita. Alkuperäinen puolalainen laitos nimellä Tajemnicze Domostwo oli osin hieman riisutumpi versio, tosin kuvitus taitaapi olla identtinen uuden version kanssa.

Mysteriumin lisäksi ostimme vielä Puerto Ricon uuden kakkospainoksen, joka sisältää kaksi lisäosaa, jotka ennen eivät sisältyneet peruspelin pakettiin. Puerto Rico on ollut harkintalistalla jo viitisen vuotta, ja nyt kun sen kakkospainos ilmestyi kauppoihin, ei sitä kauaa tarvinnut miettiä. Olen melko varma, että anoppi ainakin tulee pitämään siitä, ja toivottavasti moni muukin.

Brad Pittkö se siellä kurkistaa alanurkassa?

Puerto Rico on näitä modernien lautapelin klassikoita. Se koristi BoardGameGeekin parhaiden pelien listan ykköspaikkaakin monta vuotta. Toivottavasti kerkeämme pistää pelit pystyyn tämän kanssa lähiaikoina.

Minulla oli myös kuun loppuun asti voimassaoleva -20% alekuponki Prisman peli- ja leluosastolle, ja käytin sen vielä Vuoden Peli -finalistiin  Conceptiin. Partypelien kategoriassa kisannut Concept ei ehkä ulkonäöltään houkuta, mutta pelin idea on hauska. Pelilaudalla on erilaisia kuvia, joita merkitsemällä yhden pelaajan olisi tarkoitus saada muut tajuamaan hänen valitsemansa sana tai sanonta. Sanoja on kolmea eri vaikeustasoa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

50 lempparipeliäni.

Miiran Top-30+5 -listaus 2021