Elämä on ihmisen parasta aikaa.

Muutama viikko taas päässyt vierähtämään. Kesä on ollut sateinen ja viileä, loistavaa aikaa pelailulle! Kesälomat vaan taas sotkee aikatauluja, kaikki kun tuntuu lomailevan eri aikaan.

Juhannuksena karattiin mieheni kanssa mökille Puumalaan. Aatto oli sateinen mutta muuten viikonloppu oli lämmin ja antoisa. Kesän kunniaksi pelasimme anopin kanssa Menolippu Pohjoismaita. Sen kartta kun melkein kuvastaa Suomen kesää. Lyhyt mutta vähä luminen.

Tchoo Tchoo!

Saimme myös peliseuraa yhdeksi illaksi mieheni serkusta ja tämän vaimosta. Kahteen asti yöllä jaksoimme veivata, sitten oli pakko kömpiä omalle mökille takaisin koisimaan. Illan aikana pöydälle pääsi Heck Meck, Love Letter ja Hanabi. Eritoten Hanabi taisi olla heidän mieleen. 

Loppu viikonloppu meni lähinnä kalastaen, muutamaa 7 signum ja Coloretto -matsia lukuun ottamatta. Kotiin palattua oli kyllä oikein rento olo.

Pitäisiköhän ostaa jo uusi, tämän ränsistyneen tilalle?


Mieheni Janin nimipäivää vietimme Jamaican tahdissa. Edellisestä pelikerrasta olikin jo aikaa, mutta hyvinhän ne simppelit säännöt oli mielessä. Tästä merirosvoaiheisesta pelistä inspiroituneena päädyimmekin pitämään seuraavana pelilauantaina Merchants&Marauders session. Pirates of the Caribbean -soundtrackin johdattelemana  syvennyimme merirosvouksen saloihin. Harmi vaan, ettei tajuttu hankkia rommia siihen sivuun.

Merirosvot kilpasilla.


Merchants&Marauders on tilaa vievä ja kestoltaan useamman tunnin pläjäys. Meillä taisi mennä 3,5h pikaisella ruokatauolla höystettynä. Mutta että olikin hauskaa! Himottaisi kyllä hankkia se Seas of Glory lisuri siihen.  Ehkä syksymmällä.

Tavaraa riittää.

Eikä merirosvoaihe loppunut vielä tähänkään. Kesälomaviikollani karkasimme taas Puumalaan, jossa säät olivat sangen vaihtelevat, niin pitihän sitä nyt parit pelit veivata. Otimme mukaan Merirosvopoukaman, jota emme olleet pelanneet noin kolmeen vuoteen. Säännöt oli kuitenkin melkein kokonaan takaraivossa, joten pärjäsimme pienellä uudelleen selauksella sääntökirjan lävitse. Pelin jälkeen oli sadekin loppunut ja aurinko palannut horisonttiin.

Kälyni Merirosvopoukaman pauloissa.

Mukanamme oli  myös Trains ja Lords of Vegas, mutta emme kaikelta saunomiselta ja kalastukselta kerenneet paneutumaan niihin tällä kertaa. Harmi sinänsä, Trains on lempparipelini.

Pelaamisen ohessa piti harrastaa hieman tätä.


Loma on nyt lusittu, sillä huomenna alkaa työt ja arki rullaamaan. Miehelläni on synttärit joten päästään sentään ulos syömään, pientä juhlaa sekin. Loman lopetuksen kunniaksi voitimme Huuto.netistä Nationsin huokeaan hintaan. Haimme sen tänään myyjältä, mutta en ole sen pahemmin kerennyt siihen perehtyä.  

Jani uuden pelimme kanssa junassa.

Nations on Lautapelit.fi:n  hyvää mainetta niittänyt sivilisaation rakennuspeli. Ulkoisesti peli ei oikein miellytä silmääni, mutta toivon sen sisäisen kauneuden riittävän. Me ollaan tässä pari vuotta muiden jäljessä, sillä nykyään kaikki varmasti jo pelaa Nationsin pikkuveljeä, Nations: The Dice Game:ä. Parempi myöhään jne. Nationsin aihepiiri on meille mieluisa, ja siksi varmaan päädyimmekin hommaamaan sen. Siskontyttöni Maiju on myös kovasti kiinnostunut pelien lisäksi historiasta, joten uskoisin hänen saavan tästä paljon irti. Nyt vaan pitäisi tilata iso läjä korttisuojia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Dune: Imperium - hiekkamatojen matkassa.

Top-30 lautapeliä 2020 Armageddon edition.