Paluu Galzyrin maille eli ensikatselmus Dreams and Mysteries -lisäosaan.

 Kun sähköpostiini kilahti Snowdale Designin Sami Laaksolta viesti, jossa hän kyseli haluaisinko tutustua ennakkoon Lands of Galzyrin ensimmäiseen lisäosaan Dreams and Mysteries,  ei mennyt kahta minuuttia kauempaa, kun olin Samille jo vastannut että totta maar! Tein peruspelistä ensikatsauksen kolmisen vuotta sitten, voit käydä pikaisesti lukemassa sen, jos Lands of Galzyr ei ole entuudestaan tuttu.

Lisäosan romppeet mahtuvat hyvin peruspelin laatikkoon.

Avoimen maailman tarinaseikkailu Lands of Galzyr ihastutti minua ja eritoten miestäni, sen helpolla lähestyttävyydellä ja nerokkaalla pelin säilytysjärjestelmällä, jonka avulla pelin voi korjata koska tahansa pois, ja jatkaa seuraavalla kerralla helposti siitä mihin jäätiin. Minuun vetosi myös söpöt eläinhahmot, jotka seikkailevat ensiksi omien tarinoidensa kautta, ja myöhemmin vain taivas on rajana, mihin hahmot päätyvät. Galzyr tarjoilee meille sellaista kevyttä, mukavaa yhdessäoloa, joka on välillä kiireisessä arjessa kortilla. 

Lisäosan myötä tulee paljon tuttua tavaraa, mm. uusia tapahtumakortteja ja kaupunkikortteja.

Dreams and Mysteries -lisäosa tuo peliin ennen kaikkea lisää tapahtumia, kohtaamisia, tavaroita ja kaikkea mitä peruspelistä ennestään löytyykin jo valtava määrä. Tällaiset lisäosat ovat aina todella helppoja lisätä. Galzyrin tapauksessa laitat vaan kortit laatikkoon numeroiden mukaan ja varmistat, että kun käynnistät tarinakirjan älylaitteelta, olet merkannut Dreams and Mysteries -lisäosan kohdalle rastin ruutuun. Lisäosassa tulee 240 uutta korttia, eli mukavasti lisää tällaiseksi pieneksi lisäosaksi. Sen lisäksi peliin saapuu uusi parivaljakko, nimittäin Noko ja Umi nimiset agama ja sammakko ystävykset. He saapuvat laivalla Galzyriin etsien vastauksia siihen, kuka heidät on vasikoinut viranomaisille. Tätä pelattavaa hahmoparia olen odottanut jo peruspelin ajoista lähtien, sillä heidät on painettu peruspelin laatikon kylkeen. Ja koska pelaan mieluiten aina violetillä, mikä sattuu olemaan Nokon ja Umin väri, tiesin että heistä tulee uusi suosikkini. Hieman surettaa vanhan rakkaan Bumirin puolesta, jonka kanssa ollaan kuljettu jo tovi Galzyrissä, koska hän sai nyt hetkeksi väistyä, kun seikkailen Nokon ja Umin kanssa.

Mutta löytyy lisäosasta vanhoillekin hahmoille jotain uutta, sillä jokaisen hahmon oma henkilökohtainen tarina saa jatkoa Dreams and Mysteriesin myötä. Tämä on ihan loistava lisä, josta hyötyy niin vanhat pelaajat, kuin hekin, jotka kenties vasta ovat juuri tutustumassa Lands of Galzyriin. Peruspelin hahmokohtaiset tarinat olivat hieman lyhyen puoleiset, ja tuntuu että Snowdale design vastasi tässä fanien pyyntöön pidemmistä, jatkuvista tarinoista hahmoille. Uusi todella hauska juonellinen lisä, on mysteeri, jota lähdetään ratkomaan  Bark the Bloodhound detectiven, eli verikoiraetsivän kanssa. Tästä nyt en valitettavasti voi paljoakaan kertoa, koska se on paras kokea itse. Mysteeritarina ei kuulemma aina pääty samalla lailla, joten pelattavaa pitäisi riittää vaikka mysteeri olisi jo kerran ratkottu. Mukana on myös uudet haavekortit, joiden avulla pelaajat voivat saada uusia kykykortteja, kun ovat ensiksi selvittäneet haavekorttien tapahtumia. Nämä eivät ihan kaikki olleet vielä tässä prototyyppivaiheessa valmiita, mutta niitä oli kyllä melkoinen määrä jo nyt. 

Noko ja Umi valmina lähtemään seikkailuun.

Satuin myös huomaamaan, että seikkailukirjaan oli päivittynyt sanoja, jotka liikkuivat ruudulla tuoden dramaattista lisäsävyä tarinan lukuun. En tiedä onko tämä varsinaisesti juuri tähän lisäosaan liittyvä uusi juttu, vai onko se ollut jo hetken aikaa, sillä meidän edellisestä pelikerrasta oli vierähtänyt jo tovi. Edelleen kyllä silmät pyörii päässä, kun mietin sitä valtavaa koodaamisen, tarinan kirjoituksen ja säätämisen määrää, mitä Lands of Galzyr on vaatinut ja vaatii jatkossakin. Mikäli jäi siis jollekulle takarivissä istuvalle epäselväksi, niin Dreams and Mysteries on meille pakkohankinta. Itse aion mennä tukemaan lisäosaa Gamefoundissa heti, kun olen tämän kirjoittanut loppuun. 

Luvassa myös useita uusia saavutuksia, jos pitää niiden keräilemisestä.

Kampanja loppuu 1.10 ja mukaan voi lähteä pelkällä lisäosalla, lisäosalla+ Aysala pehmolelulla( hei missä on Bumir?!) tai sitten vaikka kerätä koko setti peruspeliä myöten. Kiitos Snowdale taas luottamuksesta, olipa ihana palata vanhojen tuttujen ja uusien hahmojen pariin.

Pääset tästä kampanjan sivuille: linkki Gamefoundiin.

Kommentit

  1. Kiitos hienosta ennakosta, Miira! Katsotaan, jos Bumir saisi oman pehmolelun myöhemmin. 😄

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakohuonepelit omassa olkkarissa - Testissä Exit the Game -sarja.

Hiatukselta paluu Top50-listan muodossa.

Muutama sananen Villainousista.