torstai 25. syyskuuta 2014

Vanhat suosikit esiin hyllystä.

Tässä eräänä päivänä kun järjestelin pelihyllyä uuteen uskoon, löysin pari vanhaa suosikkia pölyyntymästä toisten pelien takaa. Miten lie sinne joutuneetkaan. Nyt nuo kaksi saivatkin uudet paikat hyllyltä, ja kas, pääsivät heti pelipöydälle viikon sisään.  Ja ne kaksi peliä ovat Jaipur ja Fairy Tale. Korttipelejä molemmat, joten ehkä siksi olivat päässeet tippumaan toisten isompien laatikoiden taakse.

Jaipur on peli, jossa pelaajat keräävät eri tuotteita ja myyvät ne sitten hyvää tuottoa vastaan ja keräävät bonuksia ja tietenkin mahdollisimman ison lauman kameleita. Siinäpä se oikeastaan pähkinänkuoressa. Mutta viihdyttävä ja nopea peli, jonka voi kaivaa esiin esim kahvipöytään tai iltateelle.

Jaipurin laatikko ja komponentit. 

Tätä peliä tuli joskus aikanaan pelattua paljon mökillä ja joskus puistossa viltillä. Laatikko on niin 
pieni, että mahtui hyvin esim käsilaukkuni mukaan moneenkin eri paikkaan. Muistelisin, että hinta oli
 jotain parinkympin hujakoissa, joten ihan käypä pienelläkin budjetilla.

Tarkempi otos komponenteista.Fairy Tale taasen on asteen monimutkaisempi peli, vaikka säännöt opittuaan pelin pelaa erittäin jouhevasti. Pelin ehkä monimutkaisin osio on lopussa pisteiden laskeminen. Pelissä hyödynnetään drafting-mekaniikkaa, eli valitaan yksi kortti ja annetaan loppu pakka seuraavalle, ja taas valitaan yksi jne. Monelle tuttu esim myöhemmin pelimaailmassa hurjan suosituksi tulleesta 7 wondersista.

Laatikko ja esimerkkejä korteista.

Tästä lienee tullut ainakin yksi uudempi painos, oliko nyt z-man gamesiltä, mutta enpä ole päässyt vertailemaan onko sen symbolit selkeämpiä kuin tämän laitoksen. Symbolit on tässä pelissä se  kompastuskivi. Jollei niitä opi tuntemaan, on minkäänlaisen strategian luominen mahdotonta. Mutta ei ne nyt niin vaikeita ole. Itse asiassa ihan loogisia kun pääsee pelin jujuun mukaan.

Lähikuva korteista.

 Opetin tämän 18- vuotiaalle siskontytölleni Maijulle, joka oppi pelin nopeasti, ainoastaan loppupisteytys tehtiin varmuuden vuoksi yhdessä, ettei tullut virheitä. Mutta en kyllä lähtisi tätä opettamaan ihan ummikoille, on tässä sen verran sisäistämistä alkuun.

Tällainen pikapäivitys tähän hätään, katsotaan mitä ensi kerralla löytyy meidän pelipöydältä( tai hyllyn kätköistä niin kuin tällä kertaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti